Bunadshotell

Bunadshotellet vårt tar imot din bunad, slik at den er klar til neste gang du skal bruke den. Foto: Werner Grønås

Sjekk inn på bunadshotellet vårt

Ved å «sjekke inn» bunaden, blir den rengjort og klargjort til nye festdager på en fagmessig måte. Skredderne på Stoffbua syr bunader hver eneste arbeidsdag, og vi tar hånd om bunaden din når du ikke bruker den.

Innsjekking

Sølv må tas av bunaden før eventuell vask og rens, og det bør pusses med jevne mellomrom. Sølvet til «hotellgjestene» kan vi eventuelt sende til Sylvsmidja på Voss som reparerer og pusser det, slik at sølvet ser ut som nytt.

Når du har sjekket inn på «hotellet» blir bunaden sett over av trente øyne. Vi ser på tre viktige sjekkpunkt: Trenger bunaden justering, bør den renses og trenger sølvet pusses?

Vask, stryk og eventuelle justeringer

De erfarne skredderne våre gjør gjerne justeringer for deg slik at bunaden sitter enda bedre neste gang du skal bruke den.

Skjorter og forklær skal vaskes og strykes før bruk. Det tar tid å klargjøre bunadene for hele familien. På bunadshotellet kan gjestene hente ut bunaden med skjorter og forklær ferdig vasket og strøket. Stoffbua har avtaler med lokalt renseri for effektiv og skånsom behandling av ditt festplagg. Mange kvier seg for å gjøre dette selv, så da er det godt at det kan tas hånd om av andre.

Oppbevaring og forsikring

Dessverre hender det at kunder kommer innom til oss med bunader som har blitt oppbevart feil. Da kan det oppstå mugglukt, noe som er umulig å fjerne i rens. På bunadshotellet er kundene trygge for at bunadene blir oppbevart i lokaler med riktig temperatur og luftfuktighet. For mange er det også godt å slippe at bunaden tar opp plass i garderobeskapene hjemme.

Innboforsikringer dekker i noen grad bunader, men dersom du har den oppbevart på bunadshotellet er den forsikret under «oppholdet».

Vårt bunadshotell har åpnet dørene

Stoffbua har holdt åpen butikk og produksjon av bunader siden 1977. Nå har vi også åpnet bunadshotell. Ta kontakt med oss for priser og mer informasjon. Velkommen til å sjekke inn hos oss!

Visste du at Stoffbua er den største hobbybutikken i distriktet? Vi selger blant annet garn, kunst – og hobbyvarer, symaskiner og stoffer.

Våre bunader

Ring gjerne for en bunadsprat på 53 42 04 62 og kontakt oss om våre produkt.